Welkom op de website van de Stichting Kasteel Develstein. Kasteel Develstein stond in Zwijndrecht, vlakbij de plek waar nu het DevelsteinCollege staat. In 1824 werd het Kasteel gesloopt. Kasteel Develstein kende een lange, interessante historie waarin verschillende politieke en culturele ontwikkelingen in Holland samenkwamen. Het kasteeleiland is tegenwoordig nog steeds zichtbaar naast de school.

Op deze website vindt u informatie over de laatste ontwikkelingen rond het kasteel en het project om het kasteel steeds meer zichtbaar te maken.

De Stichting Kasteel Develstein zet zich in voor het bekend maken van de geschiedenis van het voormalige kasteel. De stichting werkt nauw samen met het DevelsteinCollege en organiseert in samenwerking met de Historische Vereniging Zwijndrecht, gevestigd in de oudheidskamer De Vergulde Swaen‘ : archeologische opgravingen, onderzoekt en publiceert over de historie van het kasteel en streeft er naar om verantwoorde wijze de historie van het kasteel zichtbaar te maken.

Heeft u interesse om ons te ondersteunen, ga naar donaties.

Volg ons op Facebook

Bekijk een 3D visualisatie van het kasteel.

3D visualisatie kasteel develstein
3D-illustratie: Zock Design, Per Bos © 2019