WERKGROEP

Eind 2002 is de Werkgroep Kasteel Develstein opgericht. Een aantal Zwijndrechtse burgers heeft samen met het DevelsteinCollege de handen ineen geslagen om het eiland naast de school te revitaliseren. Het uitgangspunt was de historische betekenis van het eiland waarop het kasteel Develstein heeft gestaan.

De werkgroep bestond uit mensen met zeer uiteenlopende maatschappelijke achtergronden; vertegenwoordigers van de school, leden van de wijkplatforms Kortambacht en Nederhoven, leden van de historische vereniging Zwijndrecht, een kunstenaar, een directeur van een Zwijndrechts hoveniersbedrijf, een bouwkundige en een organisatie- adviseur. Samen wilden zij graag dit stukje bijna vergeten Zwijndrechtse historie weer tot leven wekken.

Het doel van de werkgroep was om het kasteeleilandje op historisch verantwoorde manier te revitaliseren en het verleden dusdanig te visualiseren, dat een landmark ontstaat met een grote culturele en educatieve waarde voor de Zwijndrechtse gemeenschap.

Een logo van de stichting

STICHTING KASTEEL DEVELSTEIN

Op 18 april 2008 is, vanuit de werkgroep, de Stichting Kasteel Develstein opgericht om de doelstellingen van de werkgroep makkelijker te kunnen realiseren.

De doelen van de stichting zijn :

A. het op historisch verantwoorde wijze revitaliseren van het kasteeleilandje gelegen bij het DevelsteinCollege (locatie Develsingel) en het verleden daarbij te visualiseren;

B. het kasteeleilandje te beheren en te onderhouden zodat een landmark ontstaat met een grote culturele en educatieve waarde voor de Zwijndrechtse gemeenschap;

C. het verrichten van alle verdere handelingen die met het bovenstaande in de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn.

Bestuursleden Stichting Kasteel Develstein met voormalig burgemeester van Zwijndrecht Dominic Schrijer